Cròniques

Vilanova i la Geltrú

16/06/2024

Diumenge vam escriure una altra pàgina rellevant de la història de la Colla Jove de Castellers de Sitges. La torre de 7 carregada a Vilanova és la més matinera que hem fet mai i evidencia la voluntat, l’ambició i l’esforç de la colla per buscar noves fronteres. És la catorzena torre de 7 (sis descarregades i vuit carregades) en els 31 anys de la noble trajectòria de la colla.

En les darreres setmanes hem estat treballant de valent per portar aquesta torre a plaça i descarregar-la amb plena autoritat. Així ho vam fer en el memorable assaig del 7 de juny passat. I així ho farem properament. N’estem plenament convençuts, perquè el talent i el compromís de la colla són avals suficients per a això i molt més.

La torre és un castell d’extrema dificultat, que no admet cap contratemps. És una construcció fràgil, que reuneix tots els requisits de la tècnica castellera: des de la força fins al seny passant per l’equilibri i el valor. Ens hem preparat per a descarregar-la i, per aquest motiu, que ens quedés en únicament coronada ens va deixar un gust certament agredolç. Un gust, però, que va quedar compensat en demostrar a plaça quina és la primera colla de la comarca.

Volem més. Volem molt més. I estem preparats per a dibuixar nous horitzons. Volem descarregar ben aviat la torre de 7 i volem tornar a encarar el castell que ens aporta plena identitat: el 4de8. El castell que ens va fer ser el poble més petit de Catalunya amb una colla de 8, amb tot el que això suposa de valor.

Ajuntar la torre de 7 i el 4de8 descarregats en una mateixa actuació és una fita que encara no hem fet mai. A la colla tenim el talent, l’ambició i l’orgull necessari per assolir-ho. I encara volem anar

més enllà. Això serà possible si comptem amb el teu suport i amb

el de la gent del teu entorn que està disposada a que Sitges i

Ribes tinguin una colla de 8. La millor de la comarca. Una colla

que no posa límit a les seves il·lusions.

Ens veiem a assaig. El lloc on farem que les il·lusions siguin

realitat.

Vilanova i la Geltrú

18/06/2023

El passat diumenge 18 de juny ens vam desplaçar, per tercer cop en els trenta anys d'història, fins a la localitat veïna, 100 camises color vi per dur a terme la millor actuació de la temporada amb tots els castells de la gamma alta de set, realitzant així per segon cop a la història una actuació completa de la gamma de set i mig abans de Sant Pere, la Festa Major de Ribes.

Tot i la incertesa de la pluja des d'un inici, vam obrir la plaça de les Cols ni més ni menys que estrenant un 4de7a ben ferm. En segona ronda vam continuar amb el 5de7, segon de la temporada, que tot i que les mides no eren les millors, es va saber descarregar amb solvència. Aquest va anar seguit del també segon 3de7a un altre castell tranquil i solvent.

Amb els castells d'aquesta actuació igualem amb l'any 2016 completant 19 castells de set abans de la Festa major de Ribes! Una fita més que remarcable fruit de la constància i la feina feta als assajos.
En ronda de pilars vam girar el pde5 i vam tancar amb 2pd4.

La propera cita serà per la Festa Major de Ribes, a casa, on tornarem a tenir un cara-a-cara amb els Bordegassos de Vilanova i on volem tornar a superar-nos i portar la nostra millor versió. Volem continuar portant grans castells per anar preparant el pas als castells de 8.

Esplugues de Llobregat

27/05/2023

Aquest dissabte 27 de maig vam actuar a Esplugues, una actuació que es plantejava per fer un nou pas endavant amb estrena de cara a la propera actuació, la de Vilanova.

Després del pilar d'inici vam començar la jornada amb el setè 3de7 de la temporada, un per cada actuació, per seguidament atacar el plat fort de la jornada, el castell amb l'agulla. En segona ronda i amb l'estrena d'un pilar nou, vam completar el primer 3de7a de la temporada. Un castell que es va acabar obrint amb l'entrada del pilar, però que vam poder descarregar amb certa solvència.
Per tancar la jornada, realitzàvem el també setè 4de7 de la temporada, un quatre petit que ja va agafant forma i anuncia que esdevindrà un pis més. Per sortir de plaça, el pilar de 5.

La propera actuació serà la de Vilanova, tenim dues setmanes per coure a assaig tot allò que volem portar i demostrar qui som i què anem a fer. És el moment d'apretar i venir a assaig per fer gran la colla.

Aniversari ACPC Castelldefels

20/05/2023

l passat 20 de maig vam actuar a 41è Aniversari dels Castellers de Castelldefels, en una jornada més per continuar sumant de cara als reptes d'aquesta temporada.

Després del pilar de 4 d'inici el 4de7 va ser el castell de sortida, un castell de postal, ràpid i tranquil que va permetre rodar els pisos superiors de cara al 4de8 i estrenar un segon. A la segona ronda va arribar un nou 3de7 que es va complicar a la descarregada, però que es va poder completar. I a la tercera ronda vam estrenar la torre de 6 un nou castell que ens permet continuar somiant en créixer. Per acabar un altre pilar de 4.

Moltes felicitats Castellers de Castelldefels, gràcies per convidar-nos i per l'ajuda a pinyes juntament amb els Bous de la Bisbal

Vigília aniversari Castellers de Sants

13/05/2023

Dissabte 13 de maig vam actuar en la vigília de l'aniversari dels Castellers de Sants, que engany fan trenta anys com nosaltres, en una actuació que es desplaçar al local d'assaig dels amfitrions a causa de la pluja que va començar a caure just abans d'iniciar l'actuació a la plaça d'Osca.

Vam obrir plaça amb un altre 3de7. A la segona ronda un 4d7 lleuger amb estrenes a terços i quarts. En la tercera ronda un nou castell, el 4de6 amb agulla, construcció que va agafant forma per alçar-la un pis més com més aviat millor.

En ronda de pilars vam descarregar el pde5 amb estrena de l'aixecadora. Vam tancar l'actuació fent un 3de6 amb el tronc íntegrament femení.

La propera actuació ens espera el dissabte dia 20 amb els Castellers de Castelldefels, on tenim moltes ganes d'estrenar més construccions!

Sant Jordi

22/04/2023

Dissabte 22 d'abril, 90 camises color vi van omplir el Cap de la Vila juntament amb la Colla Vella dels Xiquets de Valls i els Castellers de Sants en una actuació ràpida i àgil de poc més d'una hora i on es van poder veure castells de set, set i mig i vuit.

Vam obrir plaça amb el 3de7 per atacar seguidament el plat fort de la jornada, el 5de7 que va venir en segona ronda. Una construcció que portàvem treballant des d'inici de temporada i que volíem apujar un pis després d'haver realitzat tres 5d6 en les darreres actuacions. Els nervis van fer acte de presència i el castell es va haver de treballar poder descarregar, la tercera vegada que la Jove porta el 5de7 per Sant Jordi. Les dues construccions de 7 van anar acompanyades d'un altre 4de7 lleuger per firmar el novè castell de 7 d'aquesta temporada!
Això no va ser tot, ja que en ronda de pilars vam estrenar el pd5, un pilar sense dificultats, i vam tancar amb 2pd4.

Després vàrem fer sopar i posterior festa al Palau amb vora 100 persones que van voler celebrar l'actuació.

La temporada tot just comença i ens espera un any esperançador entre tots.
La propera actuació serà el 13 de maig en les vigílies d'aniversari dels Castellers de Sants.

Vilafranca del Penedès

16/04/2023

El passat diumenge 16 d'abril la Jove es va desplaçar a Vilafranca per actuar a la Diada d'inici dels Xicots de Vilafranca, una nova oportunitat per continuar rodant els castells de 7 bàsics. Una jornada de germanor on la canalla de les dues colles van gaudir d'un matí conjunt.

El 3de7 va ser el castell de sortida un castell tranquil amb l'estrena de l'aixecadora i rotacions al pis de quarts i segons. A la segona ronda un 4de7 cada vegada més lleuger que tot i estar una mica deformat des de l'inici no va suposar cap problema per descarregar-lo. Per tancar les rondes de castells un nou 5de6 que va prenent forma per pujar de pis per Sant Jordi. Dos pilars de 4, un d'ells carregat van tancar l'actuació.

Ara toca afrontar la Diada de Sant Jordi el dissabte 22 d'abril a les 17:30 al Cap de la Vila acompanyats per la Colla Vella dels Xiquets de Valls i els Castellers de Sants.

Totes les fotografies de l'actuació a: https://flic.kr/s/aHBqjAAfpB

Sants

02/04/2023

Segona actuació de la temporada, on portem més 70 camises a plaça!

Diumenge 2 d'abril vam anar a casa els nostres amics Borinots al barri de Sants acompanyats dels Castellers d'Esplugues a la tradicional actuació de Diumenge de Rams.

Per segon cop aquest any realitzem el 4d7 i el 3d7 fora de casa, el segon després d'un id. Dos castells que firmen dels millors inicis de temporada. Tant el 3 com el 4 presentant rotacions al tronc i amb estructures lleugeres pensades en un futur no gaire llunyà.

Tancavem actuació amb un altre 5d6 que ens permet rodar-lo de cara a l'actuació de St. Jordi a casa.

En acabar vam gaudir de la calçotada i posterior festa organitzada per la gent de Sants.

La propera actuació serà el diumenge 16 d'abril a Vilafranca amb Xicots.

Totes les fotografies a: https://flic.kr/s/aHBqjAyrcG

Gironella

Primera actuació de la temporada 2023

Primera actuació del 2023, la temporada del nostre 30è aniversari.

Diumenge 19 de març vora a setanta camises color vi es van desplaçar fins a Gironella (Berguedà) acompanyats pels Castellers de Berga i Castellers de Cornellà en una actuació àgil, ràpida on vam poder alçar els primers castells de 7 de la temporada, el 3d7 i el 4d7 fora de casa! Dos castells sòlids que mostren la feina feta i la constància dels darrers assajos al Palau.

L’únic precedent que tenim de construccions de 7 al març és de l’any 2015 a casa durant la diada de primavera a la platja de Sant Sebastià.

El 5d6 va tancar l’actuació, castell que va prenent forma per poder-lo pujar de pis com més aviat millor.

En acabar l’actuació bona part de la colla va gaudir de la fideuada organitzada pels amfitrions, els Castellers de Berga

La propera actuació serà el diumenge 2 d’abril a casa de la colla amiga Castellers de Sants!

Totes les fotografies de l’actuació al flickr: https://flic.kr/s/aHBqjAwyoN

Intuit Mailchimp logo
Facebook icon
Instagram icon
Twitter icon

© 2023 JovedeSitges